Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. 10 ketul bahagian ayam digoreng dgn kunyit n garam 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 3 batang serai dititik. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Aroma ayam masak serai memenuhi dapur memang terbayang dah kesedapannya.
Dah biasa masak ayam goreng kunyit kan? Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Aroma ayam masak serai memenuhi dapur memang terbayang dah kesedapannya. Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap. Angkat ayam dan toskan minyaknya. 1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya.
Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu.
Ayam di lumur dengan garam dan kunyit dan digoreng separuh masak. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. Sebelum saya meneruskan coretan saya berkenaan resepi ayam masak serai, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima . Kemudian goreng, jangan garing sangat ye. Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Dah biasa masak ayam goreng kunyit kan? Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je. Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap. Angkat ayam dan toskan minyaknya. 1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya.
Angkat ayam dan toskan minyaknya. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. 10 ketul bahagian ayam digoreng dgn kunyit n garam 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 3 batang serai dititik. Ayam di lumur dengan garam dan kunyit dan digoreng separuh masak. Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je.
Sebelum saya meneruskan coretan saya berkenaan resepi ayam masak serai, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima . Rasa rempahnya yang cukup rasa . Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Angkat ayam dan toskan minyaknya. Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je. Aroma ayam masak serai memenuhi dapur memang terbayang dah kesedapannya. Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi.
Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging.
Sebelum saya meneruskan coretan saya berkenaan resepi ayam masak serai, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima . Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Aroma ayam masak serai memenuhi dapur memang terbayang dah kesedapannya. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je. Dah biasa masak ayam goreng kunyit kan? Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap. Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. 10 ketul bahagian ayam digoreng dgn kunyit n garam 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 3 batang serai dititik. Angkat ayam dan toskan minyaknya. Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. 1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya. Kali ini apa kata jom cuba ayam goreng serai ala restoran thai pula. Kemudian goreng, jangan garing sangat ye.
Kali ini apa kata jom cuba ayam goreng serai ala restoran thai pula. Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing .
1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya. Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu. Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. Rasa rempahnya yang cukup rasa . Dah biasa masak ayam goreng kunyit kan? Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je.
Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing .
Sebelum saya meneruskan coretan saya berkenaan resepi ayam masak serai, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima . Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Aroma ayam masak serai memenuhi dapur memang terbayang dah kesedapannya. Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap. Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. 1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya. Tumiskan bahan bahan yang telah dimesin sehingga agak garing . Ayam di lumur dengan garam dan kunyit dan digoreng separuh masak. Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi.
Ayam Masak Serai / Lemongrass Chicken Wings Ayam Masak Serai Recipe Petitchef. Ayam di lumur dengan garam dan kunyit dan digoreng separuh masak. Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging.
Nak masak ayam tidak perlu mengambil masa yang lama sebab ayam cepat dimasak kerana isinya yang mudah empuk berbanding daging. Kemudian goreng, jangan garing sangat ye. Sebelum saya meneruskan coretan saya berkenaan resepi ayam masak serai, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan jutaan terima . Resepi ni buatkan encik suami makan bertambah menjilat jari. Kali ini apa kata jom cuba ayam goreng serai ala restoran thai pula.
1 ekor ayam dipotong kecil2 ( sebesar 2inci x 2 inci) dan dibersihkan 6 batang serai dititik sehingga pecah bawahnya. Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap. Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Kemudian goreng, jangan garing sangat ye. Ayam ni lagi sedap kalau goreng separuh masak je.
Jangan terlampau garing sebab nanti ayam . Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Rasa rempahnya yang cukup rasa .
Cik suami kata ibu selalu masak ayam serai berlada untuk mereka adik beradik dari kecil lagi. Ayam di lumur dengan garam dan kunyit dan digoreng separuh masak. Sebelum mula buat masakan tumis, goreng ayam dulu.
Dah biasa masak ayam goreng kunyit kan?
10 ketul bahagian ayam digoreng dgn kunyit n garam 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 3 batang serai dititik.
Masakan apapun kalau menggunakan serai memang sedap.
Angkat ayam dan toskan minyaknya.
10 ketul bahagian ayam digoreng dgn kunyit n garam 1 biji bawang besar/holland (potong bulat) 3 batang serai dititik.
Kemudian goreng, jangan garing sangat ye.
Angkat ayam dan toskan minyaknya.